sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Pikanttia perjantaita papusalaatilla


Kun viikonloppu on mennyt mustikkametsässä kyykkiessä ja mustikoita siivotessa lällärileffoja katsoen, ei kovinkaan rakentavalle ruoanlaitolle ole valitettavasti jäänyt aikaa. Perjantaina kuitenkin oli nälkä, mutta onneksi oli myös purkki isoja valkoisia papuja. Sittemmin viikonloppu on mennyt lähinnä mustikoita ja tähderuokia popsiessa (ja eipäs kaunistella asioita - kyllähän sitä tuli rasia suklaatakin vedettyä).  

Suosikkipapujani ovat ehkä kikherneet, mutta isot valkoiset pavut tulevat hyvänä kakkosena. Kikherneethän ovat melko pähkinäisen makuisia ja rasvaisen pehmeitä, kun taas isot valkoiset pavut ovat huomattavasti jauhoisempia ja tärkkelyspitoisempia. Perjantaina kaipasin vähän potkua viikonlopun aloitukseen, joten maustin papusalaatin runsaalla chilillä ja pehmensin makua siemenillä ja sinappikurkkusalaatilla (ehkä retroin tuote, jonka tiedän - ja salainen paheeni!).

Pikantti papusalaatti (2 annosta)
1 tlk isoja valkoisia papuja
1 paprika
2-3 pientä kesäporkkanaa
1/2-1 punainen chilipalko

1 rkl sinappikurkkusalaattia (voit jättää pois tai korvata 1 tl sinappia)
1 rkl vahvaa salsakastiketta
1 rkl tahinia

(nippu yrttejä)
2 rkl auringonkukansiemeniä

Huuhtele pavut. Pilko paprika ja porkkana pieneksi ja pieni chili (poista ainakin osa siemenistä ja kalvoista, mikäli et halua tulista). Sekoita pavut ja vihannekset kulhossa. Sekoita pienessä kulhossa sinappikurkkusalaatti, salsakastike ja tahini ja lisää papuseoksen joukkoon. Saksi joukkoon vielä yrtit ja koristele auringonkukansiemenillä. Tarjoa lisäkkeenä.

 Halpaa, hyvää, täyttävää ja jotain ekstraa arkeen. Papupata kiittää ja kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.