keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Banana Bread -puuro - perinteistä puuroa twistillä

Simppelit aamupalat sopivat arkeen kuin nenä päähän ja pää jäähän.


Olen vannoutunut kaurapuuron ystävä, oli sitten kyse tuorepuurosta tai perinteisestä versiosta. Yhtään reseptiä keitetylle puurolle ei blogistani tähän päivään mennessä ole löytynyt, joten nyt tämä asia piti korjata. Normaalisti pidän ihan tavallisesta maitoon keitetystä kaurapuurosta ilman turhia härpäkkeitä keittovaiheessa, mutta tällä kertaa ajattelin kokeilla jotain uutta.  Siksipä ryyditin perusreseptiäni banaanilla ja mausteilla, ja sopivan makea, tuhdin mausteinen puuro muistutti minua maultaan banaanikakusta aka banana breadista. Melkoisen oiva tapa aloittaa raskaammankin päivän aamu!

Tiedän, että toiset tykkäävät keittää puuronsa veteen, mutta pyytäisin harkitsemaan asiaa vielä. Ainakin yhden ystäväni sain käännytettyä hänen vieraillessaan luonani, kun hän lähtiessään sanoi jo ajatuksen kotiin vesipuuron äärelle palaamisesta masentavan. Olen keittänyt puuroa myös mantelimaidosta, joten korvikkeidenkin kanssa homma onnistuu kyllä. Puurosta tulee niin paljon pehmeämpää ja koostumuksesta parempi - veteen keitetty puuro on usein aika limaista ainakin omasta mielestäni.  



Banana Bread -puuro (1 annos)
2 dl maitoa
ripaus suolaa
1 dl kaurahiutaleita
1/2 banaani
1/2 tl kanelia
(1/4 tl inkivääriä)
(1/4 tl kardemummaa)

Kiehauta maito kattilassa liedellä, lisää ripaus suolaa ja kaurahiutaleet. Laita levy pienelle lämmölle (1-2/6) ja anna porista, kunnes maito on lähes imeytynyt hiutaleisiin (n. 5 min). Lisää ohueksi paloiteltu banaani ja mausteet ja sekoita ahkerasti kattilan ollessa levyllä, kunnes banaani on "sulanut" puuroon. Anna porista vielä pari minuuttia, kunnes koko hoito on lämmennyt tasaisesti, ja siirrä kulhoon. Tarjoa haluamisi lisukkeiden kanssa, esimerkiksi lopulla banaanilla, saksanpähkinöillä ja kaneliripauksella maustettuna. (Kuvissa päärynää, mustikoita ja manteleita, jotka eivät sitten yhtään liity tämän puuron sielunmaisemaan mutta menkööt.)  


P.S. Mikä on tuo keli tuolla ulkona? Pakkasta kuin Siperiassa ja pohjoistuulikin niin vihlova että. Talvi tulloo!

12 kommenttia:

  1. Itse aloitan aamun aina puurolla veteenkeitetyllä. ;) Jättää puuron tarpeeksi löysäksi, niin siitä ei tule veteenkään tehtynä limaista. Mitä paksumpaa ja kauemmin pidät vesipuuroa levyllä sen takuuvarmemmin saat liisteriä. :D

    Puurosi näyttää ihan mielettömän herkulliselta! Soijamaidollakin saisi varmaan kivan makean lopputuloksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännittävää, että hyvän vesipuuron salaisuus on päinvastainen kun hyvällä maitopuurolla! Nimittäin maitopuuro on sitä parempaa, mitä kauemmin hauduttaa :)

      Soijamaitokin varmasti sopii, lopputulos saattaa tosiaan olla melkoisen makea jos käyttää makeutettua versiota... mutta ei sekään välttämättä ole huono asia :-)

      Poista
    2. Itse keitän joka aamu nykyään puuron soijamaitoon! Light versioon. En enää ikinä vaihda veteen ja näin sain miehenki syömään puuronsa aamuisin ;)

      Poista
    3. Kuulostaa hyvältä tuokin :) Kyllä itsekin olen ehkä enemmän maitopuuroihminen, vaikka vesipuurokin voi olla hyvää, jos ei keitä liikaa ja on hyvät lisukkeet!

      Poista
  2. Hyvä idea! Veteen keitetty kaurapuuro ei oikein enää houkuttele. Jotain lisäjujua siihen toisaan tarvitsee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaihtelu aina välillä virkistää, vaikka rutiininomaisesti tykkään samaa syödäkin joskus montakin viikkoa putkeen :-)

      Poista
  3. Herkullista - sekä silmälle että maistuu varmasti ihanalle ... banaani ,mantelit, mustika ja mausteet - Puuro de Lux!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on kyllä just niin monta mun lempparijuttua, että ei voinut olla kuin hyvää ;-)

      Poista
  4. Meillä keitetään puuro veteen. Hiutaleet kannattaa lisätä vasta kun vesi kiehuu kunnolla ja sitten hiutaleiden lisäämisen jälkeen ei kannata kauheasti sekoitella. Meillä laitetaan kansi päälle ja sitten aamutoimille. Puuro hautuu sopivaksi n. 15 minuutissa ja ei ole limaista. Välissä voi käydä sekoittamassa vähän, mutta ei pakollista. Tällä tavalla ei tarvitse seisoa hellan ääressä sekoittamassa puuroa. Maitopuurokin on ihanaa, sitä tehdään vkonloppuaamuina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kysymys onkin vain keittotaitojen puutteesta kohdallani! Kiitos vinkeistä, näiden avulla rohkenenkin keittämään vesipuuroa ainakin niinä kammostuttavina aamuina, kun maito riittää vain aamukahviin... on se kiva, että aina oppii uutta! :)

      Poista
  5. Tänä aamuna vetelin tätä kaurapuuroihanuutta nassuun. Ja suuri kiitos ihanan makuisesta vinkistä keittää kaurapuurokin maitoon. Ja vielä banaania kylkeen! Nami!
    Taisin löytää uuden lemppari aamupalan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi että kokeilit! Hyvä että maistui :-)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! Vastaan mitä pikimmiten.